Език:
Валута:
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
ИГРА Добре дошли в нашия BhBp магазин! За кратки указания за работа с него щракнете ТУК

Количка

0 артикула

Пчелен прашец - използвайте директно!


Дата: 2020-01-31

За пчелен прашец може да се говори много. Тук ще кажа малко - най-важното и най-актуалното, когато ни заплашват множество вирусни инфекции, някои от които тежки и дори смъртоносни. Това е лошата новина, но има и по-лоша. А тя е, че шансовете за нови подобни тежки инфекции се увеличават.

Някак в масмедиите не прозвучава важна информация, но тя не се споменава и от специалистите в областта. Как става така, че човек се разболява от вирусна инфекция. Вратите за вход в човешкия организъм са най-често лигавиците на очите, лигавиците на носа, лигавиците на устната кухина. Това са основните бариери, които би трябвало да спрат агресора на входа. Но това не винаги е възможно. Няма да коментирам, че поради тази причина се използват марлени маски за носа и устата, но това не е достатъчно.

Силно препоръчвам пчелен прашец да се използва директно, а не както е масовата практика - в кисело мляко. 

Защо директно. Защото когато се вземе една супена лъжица изсушен прашец и се остави в устната кухина до пълно разтваряне, той действа чрез своите защитни механизми на всички лигавици в устната кухина, в ринофаринкса / нос и глътка /, на лигавиците на синусите. А защитните механизми на прашеца са много. Най-тривиалният и познат фактор това са фитонцидите, но има и други. Все пак прашецът представлява мъжките семенни клетки на растенията. А това е наследственият, генетичният материал. Той трябва да се съхранява и предава без грешка. Този защитен механизъм е шлифован от както свят светува. Без него свършекът на света би настъпил още днес. Само още един мощен фактор ще спомена - това е, че прашецът е много богат на селен. В една супена лъжица има толкова много селен, че той превишава 5 пъти дневните нужди на човек от него. А за какво му е селен на човека. Това е един от най-силните природни антиоксиданти, най-силен имуностимулиращ ефект, това е микроелемент от ключово значение за много защитни фактори на организма - Недостигът на селен в организма води до множество отрицателни ефекти, най-вече по отношение на детоксикацията и отстраняването на тежки метали, антиоксидантната активност и блокирането на цитотоксичните свободни радикали и др. Но, както се казва "Дозата прави лекарството". Има данни за вредата от повишените количества прием на селен, най-вече като лекарствени хранителни добавки и в количества превишаваши дневните дози 100 - 200 пъти, както и за продължителен срок. От практическа гледна точка постоянният прием на пчелен прашец не може да доведе до селеноза - обратимо болестно състояние, следствие на продължителен прием на много високи количества селен. Има данни, че селенът влияе положително при едно все по-често диагностицирано заболяване на щитовидната жлеза - автоимунен тиреоидит на Хашимото.

В заключение - 25 грама натурален изсушен пчелен прашец приет директно е един от защитните механизми, който може да засили както локалната защита на лигавиците на устната кухина, на носа и синусите, така и на системната неспецифична резистентност на човека. Количеството от 25 грама е приблизително равно на две супени или 4 чаени лъжички. Може да се разпредели на няколко приема дневно и дори силно препоръчително. Дори и по-честото приемане би било по-полезно, тъй като при това контактът на прашеца с лигавиците би бил по-продължителен, респективно защитата би била по-постоянна. 

Този метод на прием на пчелен прашец е проверен от практиката. Едно начално състояние на инфекция, някаква започваща хрема, кашлица, отпадналост веднага се купират от приемането на прашец директно. Обикновено 3-4 дни прием по този начин са достатъчни, като човек чувства подобрението веднага и категорично. Все пак, препоръчва се постоянно приемане на прашец, особено през рисковите месеци.

 За вход в магазина

Ако някой иска да чете повече и да гледа картинки, моля да заповяда ТУК.

Ако някой иска да сподели или препоръча нещо, моля да заповяда ТУК.


Новини

НОВ ПРОДУКТ! BhBp ПРОПОЛИСОВ ГЕЛ 

Прополисът е продукт, който не се нуждае от реклама. Има различни начини на приложение и широк спектър от положителни въздействия върху организма на човека, животните, растенията. В продължение на много години ние го добиваме, преработваме, влагаме в различни продукти за вътрешно и локално приложение. и ето - в резултат на непрекъснатите ни усилия в тази насока имаме удоволствието да Ви предложим нов продукт - BhBp ПРОПОЛИСОВ ГЕЛ. Тъй като е трудно с думи да се опише удоволствието и удовлетвореността от употребата му, ние Ви го предлагаме в момента при по-добри ценови условия. Така ще имате повече възможности да го опитате и да се убедите за сетен път в силата на Прополиса.

Ако искате да го видите как изглежда, как действа, как се използва и колко струва, ако искате да го пробвате, моля щракнете ТУК ТУК ТУК!

01 Сеп 2018
Върни До Горе