ИГРА Добре дошли в нашия BhBp магазин! За кратки указания за работа с него щракнете ТУК
Валута:BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Език: BG

Количка

0 артикула
Валута:BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Език: BG
  • Меню
Вижте всички статии

КОРОНАВИРУСНА ПАНДЕМИЯ - МОИ ПРАВИЛА

КОРОНАВИРУСНА ПАНДЕМИЯ - МОИ ПРАВИЛА

1. Излизам навън само в краен случай. Обикновено, когато ме извикат до магазина. Винаги слагам по две чисти маски. 

2. Винаги се обличам с яке, което при влизане у дома събличам и оставям на терасата. Вътрешната повърхност е условно чиста и тя остава към телта на простора. Внимавам с външната повърхност на дрехата да не докосвам нищо.

3. В джобовете на якетата винаги нося торбичка с нарязани и напоени със спирт марли. Колкото пъти се сетя и след като съм пипал клавиатури, телефони, връзката с ключове, дръжки на врати - обтривам ръцете. Със спиртосани марли изтривам и дръжките на вратите, когато се сетя. Избягвам да ползвам дръжки на врати, ако това е възможно.

4. На стълбището пред дома има тавичка с една хавлия/плат, напоени с дизенфектант. При влизане/излизане всички задължително минават през тавичката. 

5. На стълбището имаме чиста зона - пред самата входна врата. Там се стъпва само с домашни чехли или по чорапи. Обувките и чехлите за двора се оставят на едно стъпало, по-ниско от стълбищната площадка пред вратата.

6. Вече не разрешавам на Тера Майло /Джак-Ръсел Териер без чувство за хумор/ да влиза у дома и да гледа телевизия.

7. След всяко хранене масата се измива с веро или препарат. Покривката се оставя на простора за няколко часа и за през нощта.

8. Максимално хранителните продукти се мият, дори и преди да се приберат в хладилника или се подлагат на термична обработка. 

9. Децата не се оставят да играят по улицата и да имат контакти с другите деца. Учат дистанционно. 

10. На работното си място в офиса имам прополисов гел на спиртна основа. Периодично го използвам за обработка на ръцете.

11. В офиса имам винаги под ръка клеева тинктура - спрей за гърло. Пръскам си на гърлото поне 3 пъти дневно.

12. В нашите магазини не позволявам продуктите да се пипат. Аз също не пипам продукти в магазините. Само като си представя, че преди мене са ги пипали и ме побиват тръпки. Когато купуваме неща от магазините задължително ги карантинираме поне за 6 часа на терасата. Ако са топлинно неустойчиви - мием ги и ги прибираме в хладилника.

13. Има данни, че в хладилници и фризери вирусът е много устойчив. Това налага поне веднъж седмично хладилникът да се размразява и да се обработва с дизенфектанти и вода.

14. Когато се прибирам у дома след работа не позволявам на децата да се хвърлят отгоре ми и да ме прегръщат. Първо се преобличам с чисти дрехи. Дрехите от деня отиват или за пране или на простора на въздух и слънце поне за 12 часа.

15. Не посещавам места, където има много хора. Не позволявам и на близките ми да го правят.

Това е горе-долу. Ако искате, моля споделете Вашия опит. Трябва да преодолеем този проблем. Най-важното е човек да е жив.

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари